poniedziałek, 12 maja 2014

Pasta z jaj i awokado



 Składniki:
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 1 dojrzałe awokado (najszybciej dojrzewa, kiedy leżakuje razem z owocami)
  • 1 mały, zmiażdżony ząbek czosnku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • odrobinę soli i pieprzu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka oliwy
  • ewentualnie rzeżucha lub szczypiorek, około 1 łyżki
Miąższ z awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny. Dodać pokrojone w kostkę jaja (można też zetrzeć je na tarce, na dużych oczkach), zmiażdżony czosnek, majonez i oliwę. Delikatnie wymieszać i doprawić do smaku.
Polecam też dodać szczypiorek lub rzeżuchę.

Przepis znalazłam TUTAJ











1 komentarz:

  1. Świetny blog!

    Zapraszam do mnie :)
    Dopiero rozpoczynam swoją przygodę z blogowaniem, ale może któregoś dnia znajdziesz u mnie coś ciekawego!

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...