środa, 30 kwietnia 2014

Makaron z tuńczykiem i brokułami

Składniki:
  • 200 gramów makaronu pełnoziarnistego (kształt dowolny)
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • mała cebula
  • mały pojemnik śmietanki light
  • jeden brokuł (około 500 gramów)
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • olej
Makaron i brokuły ugotować al dente (osobno).
Na rozgrzanym oleju przesmażyć cebulkę, następnie wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek.
Kiedy cebulka będzie już zeszklona wlewamy śmietankę i czekamy, aż trochę zgęstnieje.
Dodajemy tuńczyka z zalewą oraz brokuły. Po chwili dodajemy makaron i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...