środa, 26 marca 2014

Warzywa w sosie balsamicznym

Składniki:
  • 2 cukinie
  • 2 czerwone papryki (mogą być różne kolory
  • 1 czerwona cebula
  • 4 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka stewii lub miodu
  • zmiażdżony ząbek czosnku
  • sól
  • 2 łyżki oliwy

Warzywa umyj, osusz i usuń z nich nasiona. Pokrój na dość duże kawałki. Cebulę pokrój w kostkę.
Rozgrzej na patelni olej i podduś na niej cebulę ze zmiażdżonym czosnkiem. Następnie dodaj warzywa i smaż na dużym ogniu często mieszając. Kiedy warzywa zaczną się rumienić dodaj ocet, stewię i sól. Ewentualnie spróbuj i dodaj więcej stewii lub octu według własnego gustu. Po chwili zdejmij z ognia.

Takie warzywa to wspaniały dodatek do mięsa.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...