wtorek, 18 lutego 2014

Klops czyli pieczeń rzymska

Składniki:
  • 500 g mielonego mięsa z kurczaka
  • 1 jajo
  • pół cukini
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • pół łyżeczki soli
  • płaska łyżeczka oregano
  • 2 zmiażdżone ząbki czosnku
  • płaska łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
Płatki owsiane zalać wodą, tak, aby tylko delikatnie je zakrywała. Cukinię umyć, przekroić na pół i zetrzeć na tarce na dużych oczkach.

Wszystkie składniki pieczeni dokładnie ze sobą wymieszać w dużej misce. Mięso wyłożyć do foremki o wymiarach około 20x10 (mała keksówka). Piec 45 minut w 180 st.

Można podawać na ciepło jak i na zimno. Smacznego!



Inspiracja - książka "Dieta South Beach" A. Agatston






1 komentarz:

  1. spróbuję ;) nigdy jeszcze sama nie piekłam czegoś takiego

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...