niedziela, 2 lutego 2014

Ciasteczka jeżyki

Składniki:
  • 400 g masła orzechowego z kawałkami orzeszków
  • 60 g agawy 
  • 2 jaja
  • 100 g suszonych wiśni
  • 1 łyżka sody oczyszczonej
Wiśnie namoczyć we wrzątku około minuty i odcedzić.

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą dokładnie, na końcu dodając wiśnie.
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, żeby ciasteczka nie przywarły.  Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy w odstępach od siebie (ciasteczka rozlewają się i rosną).

Piec w piekarniku rozgrzanym do 150 st, 15 minut. Trzeba bardzo pilnować czasu ponieważ ciasteczka szybko się przypalają.



Przepis pochodzi STĄD (tylko trochę go zmodyfikowałam)







Dietetyczne ciasteczka Love masło orzechowe edycja III

1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...