czwartek, 6 lutego 2014

Azjatyckie pakieciki



Składniki - porcja na 2 bardzo głodne osoby, czyli 4 pakieciki -
  • 1/3 szklanki wytrawnego wina (można pominąć)
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego lub łyżeczka pasty tahini
  • średnia cebula
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 2 ząbki zmiażdżonego czosnku
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • około 30 dag różyczek brokułów
Pierś pokroić w małe kwadraty. Paprykę pokroić w plasterki.

Z wina, sosu sojowego, oleju sezamowego,soli, startego imbiru i zmiażdżonego czosnku zrobić sos.

W dużej misce umieścić wszystkie składniki, polać sosem i dokładnie ze sobą wymieszać.

Przygotować 4 arkusze grubej folii aluminiowej o wymiarach około 30x40 cm. Na każdym z nich ułożyć na środku kurczaka z warzywami. Podnieść brzegi folii i dokładnie zawinąć ku górze, tworząc pakieciki.
Pakieciki ułożyć na blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika.

Piec w temperaturze 220 st - 15-20 minut.







Inspiracja - Książka "Dieta South Beach" - A. Agatston


Smaki Azji - Kuchnia Chińska i Koreańska

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...