niedziela, 22 września 2013

Krem z pieczarek

Składniki:
  • 500 g pieczarek
  • cebula
  • około 2 l bulionu warzywnego
  • 2 trójkąciki serka śmietankowego, topionego, light
  • sól, pieprz
  • 5 łyżek oliwy
Pieczarki umyć,wysuszy, pokroić na ćwiartki. Cebulę pokroić w piórka. Następnie poddusić pieczarki i cebulę na rozgrzanej oliwie. W między czasie doprowadzić bulion do wrzenia. Dodać pieczarki z cebulą oraz trójkąciki serka do gotującego się bulionu. Po 10 minutach należy zupę doprawić solą i pieprzem i zmiksować ją na mus.

Proponuję podawać ją z dietetycznym makaronem. Przepis znajdziecie TUTAJ.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...