środa, 8 maja 2013

Fasolka z cukinią

Składniki na 2 porcje:
  • puszka fasolki w sosie pomidorowym
  • 4 plasterki wędliny z kurcząt lub chudej szynki
  • cebula
  • cukinia
  • tymianek
  • sól, 
  • chili w proszku
  • 3 łyżki oliwy.

Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę. Cukinie umyć, przekroić w poprzek, wydrążyć łyżeczką nasiona i pokroić na półplasterki. Wędlinę pokroić w plasterki.

Na rozgrzanej oliwie smażymy chwilę cebulę, następnie dodajemy wędlinę, a później cukinie. Kiedy cukinia zrobi się szklista dodajemy fasolkę w sosie pomidorowym z puszki, solimy i przyprawiamy do smaku. Można podlać odrobiną wody. Pogotować jeszcze wszystko razem około 5 minut. Jeść od razu po przyrządzeniu. Smacznego!

1 komentarz:

  1. Takiej wersji jeszcze nie jadłam, ale na pewno zrobię :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...