środa, 1 maja 2013

Fasola w pomidorach

Składniki:
  • średnia cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy
  • puszka pomidorów krojonych 
  • puszka fasoli białej
  • sól 
  • szczypta chili w proszku
  • bazylia, oregano.

Cebulę obrać i posiekać w drobną kostkę. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Białą fasole odcedzić na sicie i przelać wodą.

Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i ją zeszklić. Następnie dodać czosnek i pomidory. Smażyć około 5 minut do wyparowania sosu. Następnie dodać fasolę i przyprawy. Posolić do smaku. Zostawić na ogniu jeszcze 5 minut.

Fasolę można traktować jak osobne danie lub dodatek do mięs zamiast ziemniaków. Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...