piątek, 12 kwietnia 2013

Warzywa ekspresowo

Odżywiając się zdrowo warzywa te mogą zastąpić dodatek węglowodanowy do mięska.
  • Dowolne warzywa : fasolka szparagowa,brokuł,kalafior,cukinia około 500 gram (u mnie fasolka i brokuł)
  • 1 puszka pomidorów wraz z sokiem
  • 2 duże ząbki czosnku 
  • 1 średnia cebula
  • chilli,,sól, zioła prowansalskie
Warzywa ugotować, cebulę obrać pokroić w kostkę przesmażyć na odrobinie oliwy,dodać pokrojone w kostkę pomidory razem z sokiem oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusić około 5 minut doprawić do smaku solą, chilli oraz ziołami. Dodać ugotowane warzywa. Delikatnie wymieszać  i gotowe.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...